مقالات

نکته های انضباطی در خانه برای کودکان و والدین

نکته های انضباطی در خانه :

۳

۱- به فرزندتان آموزش دهید به تنهایی وسایل مدرسه‌اش را جمع کند و از شما انتظار انجام آن را نداشته باشد. برنامه هفتگی و روزانه کلاس را هر شب قبل از خواب جمع کنید، تا دانش آموز فردی منضبط و منظم به بار آید.

۲- سعی کنیدفرزندتان را عادت دهید  شب ها زودتر بخوابد(حد اکثر ۹ شب ) و صبح ها زودتر از خواب بیدار شوند.

۳- تاکید می شود در قبال مطالبی که می آموزد برای او جایزه ی مادی تعیین نکنید . دانش آموز کلاس اول شما با اشتیاق حروف ،کلمات و … را که بیاموزد به محض ورود به منزل برای شما بازگو خواهد نمود و با انگیزه ی درونی قوی به تلاش ادامه خواهد داد . این شماهستید که با  جایگزینی غلط جایزه به جای احساس رضایت و لذت درونی او را شرطی و کرده از لذت هایش می کاهید .

۶- بهترین جایزه برای او خوش حالی شماست ( پدر و مادر )و تحسین کلامی پس این ها را از او دریغ نکنید.

۵- تمرکز دانش آموزان به یک فعالیت معمولی بیش از ده دقیقه نیست . اگر هنگام انجام تکلیف به فعالیت های دیگر می پردازد تا حدی طبیعی است و لی باید مواظب باشید عادت نشود.

۶- درست و زیبا نوشتن بهتر از زیاد نوشتن است . این با کنترل نامحسوس فعالیت نوشتن دانش آموز امکان پذیر است. در روز های اول مدرسه در مورد نحوه ی نوشتن وی زیاد سخت گیری نکنید .

۷- از تدریس کتاب های درسی در خانه، قبل از تدریس و بعد از تدریس معلم، خودداری شود تا دانش آموز دچار تعارض نشود.

۸- نوشتن تمرین ها  و تکالیف، به منظور کمک به کودک خودداری شود و فقط نقش راهنما را ایفا کنید. اجازه بدهید فرزند دلبندتان فکر کند، بنویسد، پاک کند، اشتباهاتش را کشف و اصلاح کند تا سرانجام یاد بگیرید. از این طریق عضلات دست کودک تقویت شده، آمادگی کافی برای نوشتن در آینده را کسب می کند.

۹- زمانی که فرزندتان از مشکلات خود صحبت می کند با منطقی ساده با او صحبت کنید و عجولانه قضاوت نکنید .چرا که ممکن است مشکل از سوی خود او باشد.

۱۰- هر روز از او بخواهید که وقایع مدرسه و چیز هایی که یاد گرفته را برای شما باز گو کند.این باعث تقویت کلامی و یادگیری دائمی مطالب درسی می شود.

۱۱- به فرزندتان از همین کلاس اول مسولیت بدهید. برای مثال کفش هایش را در جا کفشی قرار دهد و آنها را پاک کند ،موهایش را شانه کند، لباسهایش را مرتب کند و … تا فرزند شما احساس خود ارزشمندی کند.

۱۲- فرزندتان را به خواندن کتابهای غیر درسی، در گروه سنی خودش، تشویق کنید.

۱۳- در هنگام انجام تکالیف حتما در کنار فرزندتان حضور داشته باشیدو با مشاهده ی هرگونه ضعفی در او به معلم اطلاع دهید.

۱۴- برای انجام تکالیف و بازی و … برنامه ریزی کنید.و فرزندتان را ملزم کنید که از این برنامه پیروی کند.

۱۵ – سعی کنید تجربه نافرمانی در کودکان آموخته نشود، تکرار نافرمانی یعنی تثبیت کارها.

۱۶- به او ثابت کنید خودش را دوست دارید و عمل نادرستی که انجام داده را دوست ندارید

نوشته شده در گروه: روانشناسی, روانشناسی کودک

ارسال دیدگاه (۰) ↓

ارسال دیدگاه