مقالات

نکات مهم در مطالعه زیست شناسی

از آنجایی که زیست شناسی به عنوان اصلی ترین درس در رشته تجربی با ضریب 12 , بیشترین تعداد سوالات را در بین تمام دروس درکنکور دارد، لازم است هنگام مطالعه این درس به نکات زیر توجه کنید:

  1. داوطلبان موفق در این درس آنهایی هستند که چندین بار کتاب های زیست شناسی پایه و سال چهارم را خوانده اند.پس مرور به دفعات زیاد را در برنامه خود داشته باشید. هرچه بیشتر دوره کنید تسلط شما افزایش یافته وسرعت انتقال مطلب شما بیشتر می شود.
  2. در این درس بر خلاف ریاضی و فیزیک استثنا های بسیار زیادی وجود دارد که لازم است آنها را خوب فرا بگیرید. کلماتی مثل “همه”  “برخی”  “اغلب” و مفاهیم حاصل از آنها را به دقت یاد بگیرید.
  3. در سال های اخیر گاهی از بخش خودآزمایی ها و تفکر نقادانه کتاب درسی سوال مطرح شده است. لذا با دقت این بخش ها را مطالعه نمایید.
  4. تصاویر در زیست شناسی از اهمیت ویژه ای برخوردارهستند و به درک و فهم بهتر مطالب کمک بسیار زیادی می کند. هرسال بطور مستقیم یا غیر مستقیم از تصاویر و مفاهیم آنها سوال مطرح می شود. پس اشکال ، نامگذاری بخش های مختلف و زیر نویس ها را حتماً مطالعه کنید.
  5. مطالب مطرح شده در ” بیشتر بدانید” ارزشی در طرح سوال نداشته و برای ارزشیابی مطرح نمی شوند.
  6. در بعضی از موارد جدول کردن داده ها باعث طبقه بندی بهتر آنها شده و فرآیند حفظ کردن و یاد آوری اطلاعات را آسان می کند.
  7. هنگام مطالعه زیست شناسی از نام دانشمندان و پژوهش های آنان غافل نشوید.
  8. اسامی جانداران مختلف نظیر گیاهان ، قارچ ها، آغازیان ، باکتری ها و … را با حساسیت و دقت زیادی مورد مطالعه قرار دهید. در سوال های ترکیبی لازم است به سرعت تشخیص بدهید که مثلاً آگاو یک گیاه دانه دار است . این اطلاعات پایه ای در مورد نام ها اولین قدم برای حل بسیاری از سوال ها است.
  9. سعی کنید هنگام مطالعه یک گروه از جانوران برای نمونه حشرات کلیه ی ویژگی های آنان نظیرسیستم تنفسی، دستگاه گردش خون، دفع مواد زائد، جنس اسکلت بیرونی، طناب عصبی و … را یاد بگیرید .
  10. برخی از موضوعات مطرح شده در کتاب زیست شناسی تا حدی مهم هستند که همه ساله از آنها سوال مطرح می شود. در سال های اخیر نیز این مباحث بارها از زاویه ی دید طراحان مورد سوال قرارگرفته اند. نظیر هورمون های گیاهی ، چرخه ی زندگی قارچ ها ، مقایسه ی پروکاریوتها با یوکاریوتها ، بافت های جانوری و گیاهی ، مقایسه ی نهاندانگان و بازدانگان، دودمانه ها ، چرخه ی جنسی زنان و چرخه ی ضربان قلب.

امیدوارم هنگام مطالعه این درس به نکات گفته شده توجه فرمایید.

بهروز محمودی

نوشته شده در گروه: روانشناسی

ارسال دیدگاه (۰) ↓

ارسال دیدگاه