مکانیسم از دیدگاه روانکاوی
هر فردی جهت کاهش اضطراب,امیال و تعارض های درونی, افکار و تصورات,مکانیسم های دفاعی مختلفی استفاده می کند.بسیاری از مکانیسم های دفاعی که فروید انها را شناسایی کرده است بخش عمده یی از صحبت ها و رفتارهای روزمره را تشکیل میدهد.یکی از عمده ترین این مکانیزم ها “فرافکنی” است. تعریف ساده ى فرافکنی این هست که ما صفاتی را که در خودمان انکار میکنیم را به دیگران فرافکنی میکنیم. در واقع “من”صفاتی را که در درون خودمان قایمش کردیم تا خودم و دیگران ازش باخبر نشیم را به دیگران نسبت میدهیم,تا در ته وجودمان احساس آرامش کنیم که آن صفات متعلق به دیگران است نه من!
برای اینکه متوجه این مکانیزم در درون خودتان بشوید میتوانید در درون خودتان بررسی کنید که چه خصوصیاتی در دیگران شما را عصبانی یا غمگین میکنه؟ و چه خصوصیاتی را به دیگران نسبت میدهید؟ احتمالا اینها همان چیزهایب هستند که خودتان باهاش درگیر هستید و سالها قبل به این نتیجه رسیدید که نباید در شما وجود داشته باشه در نتیجه “من” خودتان توانایی پذیرش آن را ندارد.
نکته: ما فقط صفات بد را به دیگران برون فکنی نمیکنیم,خیلی وقتها ما صفات مثبت را هم به دیگران نسبت میدهیم.آن صفتها همان هایی هستند که ما نتوانستیم بپذیرمشان به همین دلیل به دیگران نسبت میدهیم.پس حتما به تحسین هایی هم که از,دیگران میکنید دقت کنید!
راه حل دوم : وقتی با دیگران مجادله میکنید و آن هم صفاتی را به شما نسبت میدهد و فقط بعضی از آن صفات واقعا از ته دل می رنجید,یعنی یکسری صفات هستند که تحت هیچ شرایطی نمی پذیرید..این همه عصبانبت از شنیدن آن صفات به خاطر این هست که همه عمر تلاش کردید آن صفات را درون خودتان پنهان کنید, اما حالا یکنفر پیدا شده و داره میگه شما آن هستید….!
?????????
فاطمه اسماعیل بیگی
روانکاو مرکز مشاوره راز
نوشته شده در گروه: روانکاوی
ارسال دیدگاه (۰) ↓