بیمارهای عصر جدید
🔹️🔹️بیمارهای عصر جدید🔹️🔹️
از نوموفوبیا تا سلفیتیس(خودشیفتگی دیجیتال)
🔘نگاهی دلسوزانه به بیماران فضای مجازی(شاخ
های اینستا)
▫️مطالعات جدیدنشان میدهدکه اعتیادبه سلفی گرفتن ازیک بیماری روانی به نام «سلفیتیس» ناشی می شود. این بیماری به اعتیاد بیش از حد افراد به سلفی گرفتن گفته می شود.
▫️واژه«سلفیتیس»برای اولین باردرسال ۲۰۱۴ پدیدار شد و انجمن روانپزشکی آمریکا نیز این بیماری را یک اختلال روانی اعلام کرد. پیش از آن نیز اختلالی به نام «نوموفوبیا» رواج پیدا کرده بود که به ترس از نبودن تلفن همراه و جدا شدن از آن گفته می شد.
◾◾این مطالعه جدید بر روی ۴۰۰ نفر از مردم هند صورت گرفت و وجود اختلال «سلفیتیس» با ارائه پرسش نامه ای به آن ها مورد بررسی قرار گرفت. جالب است بدانید که هند بیشترین کاربران فیسبوکی را دارد.
▫️پس از بررسی نتایج پرسش نامه ها مشخص شد که افرادی که اعتیاد بیشتری به سلفی گرفتن داشتند، از اعتماد به نفس پایین رنج می بردند و سعی داشتند با سلفی گرفتن در جامعه پذیرفته شوند.
🔸️سلفیتیس در سه سطح رده بندی می شود: لب مرزی، حاد و مزمن.»
✔۱- اگر روزی سه تا عکس سلفی از خود میگیرید، اما آنها را در شبکههای اجتماعی به اشتراک نمیگذارید، در ردهی سلفیتیس لب مرزی قرار میگیرید.
✔۲- اگر روزی حداقل سه عکس از خودتان را به این شبکههاارسال میکنید،دچاراختلال سلفیتیس حاد هستید.
✔۳- اگر اشتیاق غیر قابل کنترلی برای گرفتن روزانه شش عکس از خود و ارسال آنها را تجربه میکنید، شما دچار اختلال سلفیتیس مزمن هستید.
◾◾ریشههای بیماری سلفیتیس را میتوان در تعارض فرد با محیط و جامعه برای حل بحران در زمینه برقراری ارتباط ویاحل نیازهای مورد توجه قرار گرفتن و مورد محبت قرار گرفتن که در هرم نیازی مازلو بحث شده است، یافت. افرادی با مشخصههای «توجهطلب با اعتماد به نفس پایین»، «خودشیفتهها»، «افراد دوری گزین»، «افرادی که به دنبال آخرین مد هستند»، «وابستگی ایجاد شده به دنبال انتشار عکس و دریافت لایک که با تغییر در سیکل ترشح هورمون ها از جمله دوپامین دارد»… یافت. به عبارتی در یک کلام یکی از اختلالاتی که این پدیده میتواند به همراه داشته باشد «خودشیفتگی دیجیتالی» میتواند باشد. این مساله در جامعه تا به جایی رفته که حتی بعضی افراد سلفی با جسد عزیزان، سلفی زیر تابوت نیز می گیرند.
نوشته شده در گروه: تحلیل
ارسال دیدگاه (۰) ↓