افسردگی به شیوه ای کاملاً مردانه!
طبق یافته های روانشناسان، مردها در مقایسه با زنان برای حل مشکلات روانی و به خصوص افسردگی بسیارکمتر به دنبال کمک می روند. محققان بر این عقیده اند که ممکن است نشانه های سنتی افسرگی مانند غمگینی، احساس بی ارزشی، احساس گناه مفرط در مردانی که در دوره افسردگی قرار دارند وجود نداشته باشد.
تحقیقات در حوزه افسردگی به سمت و سویی در حال حرکت است که به نظر می رسد از ایده «افسردگی مردانه» حمایت می کند. ایده ای که بر مبنای آن مردها افسردگی خود را با علائمی چون خستگی، تحریک پذیری، خشم، از دست دادن علاقه به کار، تفریح و اختلال در خواب نشان می دهند. به نظر می رسد مردها برای خود درمانی بیشتر از الکل و مواد مخدر استفاده می کنند. وقتی افسردگی خود را بدین صورت نشان می دهد، تشخیص و درمان آن مشکل تر می شود.
برخی از روانشناسان معتقدند بعضی از مردها سعی می کنند افسردگی خود را با کار مفرط و یا با رفتارهای خطرناک بپوشانند. عدم درمان افسردگی می تواند مشکلات شخصی، مالی، اقتصادی و حتی خودکشی به همراه داشته باشد. طبق یافته های انجمن ملی سلامت روان آمریکا، نسبت خودکشی مردها به زنها چهار برابر است که می تواند به دلیل شیوع بالای افسرگی درمان نشده باشد این درحالی است که تقریباً از هر 10 نفر 8 نفر آن ها به درمان های افسردگی پاسخ می دهند.
آرون روچلن، دکترای روانشناسی در دانشگاه تگزاس می گوید: تحقیقات نشان داده اند مردهایی که نیازمند خدمات بهداشت روانی هستند، حداقل علاقه به کمک گرفتن دارند. وی به دنبال استفاده از شیوه های جدید برای درمان گروه هایی است که در برابر درمان مقاومت می کنند. روچلن و همکارانش داده هایی را جمع آوری کرده اند که نشان می دهد عقاید سنتی نسبت به ویژگی های یک مرد مانند عدم بروز احساسات و همچنین مشغولیت ذهنی با موفقیت، قدرت و رقابت با نتایج منفی جسمانی و روانی مانند افسردگی، مشکل در ارتباطات و همچنین اضطراب مرتبط است.
دانش جدید روانشناسان در مورد افسردگی مردها موجب بهبود فرایند شناسایی و درمان آن می شود. این تفاوت در بروز علائم باعث می شود درمانگران و همچنین خانواده ها نسبت به این تفاوت های جنسیتی حساس تر شوند به خصوص آنکه مردها بیشتر در خطر استفاده از مواد مخدر، رفتارهای خطرناک و خودکشی هستند.
نوشته شده در گروه: روانشناسی
ارسال دیدگاه (۰) ↓